Om mig

 
Mina uppdrag i Europaparlamentet

  • Ledamot i utskottet för kvinnors rättigheter och jämställdhet mellan kvinnor och män (FEMM)
  • Vice ordförande i delegationen för förbindelserna med Schweiz och Norge, till den gemensamma parlamentarikerkommittén EU-Island och till EES gemensamma parlamentarikerkommitté
  • Ersättare i utskottet för medborgerliga fri- och rättigheter samt rättsliga och inrikes frågor (LIBE)
  • Ersättare i utskottet för den inre marknaden och konsumentskydd (IMCO)
  • Ersättare i delegationen för förbindelserna med länderna i Centralamerika

 
Kort om mig:

Jag är född 1967 och kommer från Mörbylånga på Södra Öland. Jag bor där med min man Roger och min yngsta dotter. Tillsammans har vi tre barn, Linus född 1989, Ida född 1991 och Tuva född 2002.

Bakgrund: Jag har en fritidsledarutbildning på Stensunds Folkhögskola. Jag har jobbat som förskolelärare, sjukvårdsbiträde, vårdare och fritidsgårdsföreståndare. Tidigare var jag politisk sekreterare för Socialdemokraterna i Kalmar och oppositionsråd i Mörbylånga kommun.

Därför är jag politiker och socialdemokrat: Jag vill ha ett samhälle som är rättvist och jämlikt. Oavsett bakgrund ska alla ha samma chanser och möjligheter. Det är socialdemokratins motto.

Därför är jag europaparlamentariker: Jag vill att EU arbetar för att lösa gränsöverskridande problem som till exempel miljö- och klimatfrågor, brottslighet och människohandel. Men jag vill ha ett mellanstatligt samarbete där makten ligger så nära folket som möjligt. EU ska vara del av politiken i Sverige, vi måste förankra besluten bättre hos folket.

Saknar från Sverige när jag är i Bryssel: Min familj förstås! Min tempurmadrass, svensk mjölk och falukorv.

Saknar från Bryssel när jag är i Sverige: Musslor, belgiska våfflor och choklad!

facebook Twitter Email